Architecture

Tamir Addadi Extends Victorian House in London

UK practice Tamir Addadi Architecture has completed an extension and renovation to a private Victorian house in London. Initially the clients’ sole request was to create an extension to accommodate a dining area. However, when the design team looked at the lower ground floor as a whole, they identified a problematic connection to the rear garden that affected the entire floor. A utility area with toilet was located between the kitchen and the garden, blocking the garden from view and reducing the amount of natural light that could penetrate inside. The garden was on a higher level than the indoor space, and it was accessible only through a paved patio and stairs.

 Tamir Addadi Architecture extends Victorian house in London

Thus, Tamir Addadi Architecture created a small extension (7.3m²) using the space of the original patio, and relocated the utility area to the front – creating a new living room facing the rear garden. A dining area was created at the front in place of the original living room.

At the rear garden, they dug out part of the soil next to the new living room to accommodate a paved area level with the lower ground floor.

 Tamir Addadi Architecture extends Victorian house in London

The floor, white walls and built-in furniture continuing from the inner space and into the garden help create a sense of unity between indoors and outdoors, and make the living room appear bigger. A new skylight was added in the living room to further increase the amount of natural daylight.

Tamir Addadi Architecture has also designed all the built-in furniture, the bespoke sliding door that visually connect the inside with the outside and the new garden.

 Tamir Addadi Architecture extends Victorian house in London

Tamir Addadi Architecture extends Victorian house in London Tamir Addadi Architecture extends Victorian house in London Tamir Addadi Architecture extends Victorian house in London Tamir Addadi Architecture extends Victorian house in London

all images courtesy of Tamir Addadi Architecture

The post Tamir Addadi extends Victorian house in London appeared first on urdesignmag.

Previous post

Toblerone Jumbo, 4.5kg Candy Bar

Next post

Baukultur/ca Refurbishes a 1905 House in the Beaches, Toronto

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *