Architecture

Bouet Restaurant in Valencia by Ramón Esteve Estudio

Ramón Esteve Estudio has recently completed the new Bouet Restaurant in Valencia, Spain, a place were sophistication and casualness come together naturally with only one aim: the idea of gastronomy as culture and a way of life.

“The architecture is not the aim here: we create places where things happen, where you can enjoy being surrounded by the atmosphere, the sounds and the warm lighting. In conclusion, a place where you can be happy in the easiest and more traditional way: around the table” Ramón Esteve.

 Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio

Bouet brings together the cuisine and the diner by means of a touching and surprising language, along a sequence of rooms that slowly reveals the magic. The bar in the lobby –where you can have a glass of cava, a cocktail and a cold dish- welcomes us to the main room. The light coming through the large windows focus our gaze towards the courtyard, which is visually connected to interior of the restaurant.

 Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio

All the tricks and secrets are gone from the customer-opened kitchen, where the cook unveils his crafts and share the cooking experience with the diners.

The mix of new and existing materials, combined in a cool and be tting way, achieves that relaxing but classy e ect of the ancient cities that now are really young. The facets that we found in the mirrors, the lights and the furniture –expressly crafted for this establishment- produce images, reflections and blur the interior.

 Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio

“As big passionates and lovers of good design, architecture and gastronomy, this exceptional space acts as a base where the quality of experience multiplies with good music, art on display, its light sensuality, the peace and quiet and the elegance of materials” said Tono Pastor and César Lopo, owners of the new Bouet Restaurant.

Some crude materials match other more refined ones, such as copper or marble, thus giving an apparently industrial look to the set. As if it were born spontaneously, as if things were just dropped there.

 Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio Bouet Restaurant Valencia Ramón Esteve Estudio

all images © Alfonso Calza

The post Bouet Restaurant in Valencia by Ramón Esteve Estudio appeared first on urdesignmag.

Previous post

Audi Unveils Its Luxury Crossover Q8 Concept

Next post

Mask House by WOJR, New York

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *